Contact: Tel. 0730 833 838 ; E-mail: regataprint@gmail.com

 Program: Luni-Vineri: 9.00 - 17.30, Sambata-Duminica: inchis

 

 

 

 

Ghid pentru pregatirea de tipar

Macheta gafica, indiferent de programul in care a fost realizata, trebuie sa respecte anumite detalii tehnice pentru ca produsul finit sa corespunda cerintelor. Pentru a exemplifica, aveti mai jos detaliile tehnice pentru realizarea unui pliant A5.

pregtipar

Formatul brut

- Reprezinta suprafata reala tiparita. Aceasta, fata de produsul finit, include o margine suplimentara de 3mm (bleed) pe fiecare latura care sunt parte integranta din fundal. Singura exceptie este in cazul in care grafica are fundal alb. In cazul de fata, imaginea de fundal este extinsa in formatul 303x216mm.

Formatul finit

-Reprezinta dimensiunea finala a produsului inainte de finisajele suplimentare (biguire, faltuire). In cazul de fata este vorba de formatul standard A4. Marginea de 3mm ne-a permis sa excludem orice posibilitate de a ramane alb pe contur.

Suprafata sigura

-Reprezinta zona in care trebuie amplasat textul, logo-urile sau orice alt element pentru a nu exista posibilitatea sa fie taiat la debitarea materialelor. Aceasta zona presupune amplasarea elementelor la o distanta de cel putin 3mm fata de marginea de taiere, linia de biguire, pretaiere sau orice alta zona in care se executa finisaje suplimentare.

 
wg2.1

Culori

Culorile folosite trebuie să fie CMYK, în caz contrar fiind convertite automat în acest format (la conversie pot apărea diferențe față de culoarea originală).

 

Imagini bitmap

Imaginile bitmap incluse în document să fie în format CMYK (cele color) sau grayscale (cele alb-negru) și să aibe rezoluția de 300 dpi la o scalare de 100%.

wg 2
 
wg2.1

Fonturi

Fonturile să fie convertite la curbe sau incluse în document (embed).

 

 

Fișiere ready-to-print

Tipurile de fișiere acceptate pentru print sunt:

  • .cdr (CorelDRAW) - pot conține atât grafică vectorială, cât și bitmap;
  • .ai (Adobe Illustrator) - pot conține atât grafică vectorială, cât și bitmap;
  • .indd sau .idml (Adobe InDesign) - pot conține atât grafică vectorială, cât și bitmap; fișierele de acest tip vor fi însoțite de fonturi și linkurile (imaginile) folosite în document;
  • .eps (Encapsulated PostScript) - realizate de obicei cu Adobe Illustrator, pot contine atât grafica vectoriala, cât si bitmap;
  • .tiff (Tag Image File Format) - imagini bitmap;
  • .jpg (Jpeg) - imagini bitmap;
  • .pdf (Adobe Portable Document Format)
wg 2